TOIVOTAMME KAIKILLE RAUHALLISTA JOULUA
JA ONNELLISTA VUOTTA 2021
NOUS SOUHAITONS Á TOUTES ET À TOUS UN JOYEUX NOËL
ET UN TRÈS BONNE ANNÉE 2021
- Ranskalaisen elokuvan viikko
- Yhdistyksen 40-vuotisjuhla
- Jarmo Kehusmaan kokkailulauantai
- Helena Petäistön luento
Teos Patrick Modiano: Dora Bruder
Piparkakkutalon 2. kerroksen ryhmätyötila
Nobel-palkitun kiitetty ja herkkä dokumenttiromaani nuoren tytön kohtalosta.
Modiano antaa kasvot yhdelle kuudesta miljoonasta vainojen uhrista.
Dora Bruder, 15-vuotias pariisilainen juutalaistyttö, karkasi koulustaan joulukuussa 1941 ja katosi. Melkein 50 vuotta myöhemmin Patrick Modiano löysi sattumalta vanhan lehti-ilmoituksen, jossa vanhemmat etsivät tytärtään, ja päätti selvittää tämän kohtalon. Herkin vaistoin kirjailija etsii tietoa, kuvittelee ja kuvaa Doran, nuoren, jonka jäljet katosivat Auschwitzin kitaan. Henkeäsalpaavaan tarinaan kytkeytyy Modianon oman juutalaisen isän selviytyminen Pariisin saksalaismiehityksestä. (WSOY)
Kirja on ilmestynyt Ranskassa 1997 ja suomennos 2020
CHÈRES AMIES,
CHERS AMIS,
Tervetuloa Joensuun suomalais-ranskalaisen yhdistyksen tapahtumiin alkaen 7.9.2021.
http://www.suomi-ranska.com/blog/makumatka-ranskaan-1/
ja ”Alexandre Dumas, gastronomian jättiläinen”
http://www.suomi-ranska.com/blog/alexandre-dumas-gastronomian-jattilainen/
”Ihminen sai syntymänsä hetkellä vatsaltaan käskyn syödä vähintään kolme kertaa päivässä saadakseen takaisin ne voimat, jotka työnteko häneltä vie", näin kirjoitti Alexandre Dumas Ranskan toisen keisarikunnan (1852 - 1870) aikana jättäen suuren jäljen gastronomian historiaan
Jarmo Kehusmaa on ranskanopettaja, ranskalaisen gastronomian innokas tutkija ja harrastaja. Hän on myös Suomi-Ranska -yhdistysten liiton hallituksen ja Helsingin ranskalais-suomalaisen yhdistyksen hallituksen jäsen ja aiemmin Turun Ranska-seuran puheenjohtaja.
Hän on pitänyt yhdistyksemme suosittua kokkailulauantaita vuosina 2017, 2018 ja 2019 tutustuttaen meidät Lorrainen alueen, Napoleon I:n (1769-1821) ja Napoleon III:n (1808-1873) ajan ruokakultuuriin.
Hän on kiertänyt esitelmöimässä ranskalaisesta gastronomiasta, vetämässä historiaan ja Ranskan eri maakuntiin linkittyviä gastronomia- iltoja ja kokkauskursseja yhdistyksissä ja yhteisöissä ympäri Suomea yli 20 vuoden ajan. Myös Ranskan lähetystö Helsingissä on hyödyntänyt hänen taitojaan. Korona pysäytti valitettavasti pariksi vuodeksi hänen vierailunsa Joensuuhun. Toivomme joulukuun vierailun toteutuvan tänä vuonna.