Pe 01.01.2016

Toivotamme kaikille Rauhallista Joulua ja Onnellista Vuotta 2016

Nous souhaitons à toutes et à tous un Joyeux Noël et une très Bonne Année 2016

To 14.01.2016
Bonjour!

Pakkasen paukkuessa ja lumen tuprutessa on leppoisaa syventyä kirjallisuuden pariin.

Tervetuloa tapahtumiimme mukaan!

Ke 20.01.2016
Tulikivi Oyj etsii viennin asiakaspalvelutehtäviin ranskan kielen taitoista henkilöä.

Pörssinoteerattu perheyritys Tulikivi Oyj ja sen tytäryhtiöt muodostavat Tulikiven, joka on maailman suurin lämpöä varaavien tulisijojen valmistaja. Tulikivellä on kolme tuoteryhmää: Tulisijat, Sauna ja Sisustus. Tulikivi ja sen asiakkaat arvostavat hyvinvointia, sisustamista ja bioenergian hyötyjä. Tulikiven liikevaihto on noin 40 Me, josta viennin osuus on puolet. Tulikivellä työskentelee noin 250 ihmistä.

Tulikivi hakee viennin asiakaspalvelutehtäviin Juukaan ranskan kielen taitoista henkilöä.

Tehtäviin kuuluvat monipuoliset myynnin, markkinoinnin ja teknisen asiakaspalvelun tehtävät, mukaan lukien koulutus- ja tuotetiedotemateriaalien ylläpito sekä asennuskoulutuksiin osallistuminen. Työtehtävään liittyvät kohdemaat ovat Ranska ja Belgia. Kommunikointi tapahtuu suoraan maahantuojayritysten ja loppuasiakkaiden kanssa, joten sujuva ranskan kielen puhe- ja kirjoitustaito on välttämätön edellytys tehtävän hoitamiselle.

Tehtävä on äitiysloman sijaisuus, ja soveltuu harjoittelupaikaksi opintojaan suorittavalle tai opintonsa juuri päättäneelle. Työn voi aloittaa mahdollisimman pian, esimerkiksi 15.2. lukien. Työn kesto on noin 12 kuukautta.

Lisätietoja tehtävästä antaa myynti- ja markkinointipäällikkö Carita Wickström. Hänelle voi soittaa 22.1. klo 9-12 tai 27.1. klo 8-16, puhelin 020 763 6212. Palkka sopimuksen mukaan.

Hakemus ansioluetteloineen 29.1.2016 mennessä osoitteeseen. arja.lehikoinen@tulikivi.fi tai Tulikivi Oyj/Arja Lehikoinen, 83900 Juuka

Ma 01.02.2016
Bonjour!

Tervetuloa tapahtumiimme mukaan!

Su 21.02.2016
Vuosikokous lehdistötiedote 10.2.2016

Joensuun suomalais-ranskalaisen yhdistyksen vuosikokouksessa 10.2. 2016 johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin Pirjo Passoja, sihteeriksi Katri Horttanainen sekä rahastonhoitajaksi Pirkko Pajari. Varsinaisiksi jäseniksi valittiin Anne Kinnunen, Anne-Marie Mutanen, Pirkko Pajari, Anu Ruusila ja Mikael Sarmavuori sekä varajäseniksi Heidi Hellgren ja Leea Wasenius. Yhdistyksen kunniajäseneksi nimettiin Pirjo Kivisaari, joka on tehnyt parin vuosikymmenen ajan ansiokasta työtä yhdistyksen hyväksi.

Kevään ohjelmassa on mm. perinteinen ranskalaisen elokuvan viikko 14.-21.3. yhdessä yhteistyö-kumppanien kanssa. Suomi-Ranska –yhdistysten liiton kevätliittokokous järjestetään ensimmäistä kertaa Joensuussa toukokuussa.

La 12.03.2016
Bonjour!

Tervetuloa tapahtumiimme mukaan!

To 24.03.2016
Kuvassa Pohjois-Karjalan alueellisen elokuvan yhdistyksen elokuvasihteeri Jarkko Kuittinen, yhdistyksemme sihteeri Katri Horttanainen ja puheenjohtaja Pirjo Passoja

Pohjois-Karjalan alueellisen elokuvayhdistyksen ja Joensuun suomalais-ranskalaisen yhdistyksen järjestämä 11.RANSKALAISEN ELOKUVAN VIIKKO on onnistuneesti ohi.

Kiitokset kaikille katsojille ja yhteistyökumppaneille! Kiitos myös Surakan Baarille Dégustation des vins français - tilaisuuden järjestämisestä!

Vive le cinéma français!

Su 10.04.2016
Bonjour!

Keväälle on vielä muutama ranskalainen tapahtuma ennen kesätaukoa.
Lisäksi tietoa ensi viikolla käyntiin pyörähtävästä saksalaisen elokuvan viikosta.

Tervetuloa tapahtumiimme mukaan!

La 30.04.2016
Joensuun suomalais-ranskalainen yhdistys kutsuu jäseniään Suomi–Ranska -yhdistysten liiton järjestämään sääntömääräiseen liittokokoukseen kaupungintalon Tornikabinettiin lauantaina 21.5.2016.

KOKOUSPÄIVÄN OHJELMA:
klo 12.15 Lounas Teatteriravintolassa (ennakkoilmoittautuminen viim. 8.5. mennessä)
klo 13.00 Eliel Saarisen suunnitteleman kaupungintalon esittely (Tapaaminen teatterin lipunmyyntiaulassa klo 12.55)
klo 13.30 Joensuun kaupungin tarjoama kahvitus (ennakkoilmoittautuminen viim. 8.5.)
Kunniakonsuli Outi Savonlahden tervehdys
Joensuun suomalais-ranskalaisen yhdistyksen esittely, pj. Pirjo Passoja
LIITTOKOKOUS
klo 18.00 Illallinen ravintola Kielossa (ennakkoilmoittautuminen viim. 8.5.)

ILMOITTAUTUMISET viimeistään 8.5. s-postilla ppassoja@gmail.com /puh. 050 5240 466 tai katri.horttanainen@elisanet.fi /puh. 040 5144 896. Ilmoita mihin osioon/asioihin osallistut seuraavista: lounas, liittokokous, illallinen (myös menun numero ja pääruuan kirjain), retki Kolille, ja onko sinulla erityisruokavalio.

...
Pe 20.05.2016
Ranska-yhdistysten kokous ensimmäistä kertaa Joensuussa

Valtakunnallisen Suomi–Ranska-yhdistysten kattojärjestön, Suomi–Ranska-yhdistysten liiton kevätliittokokous järjestetään Joensuussa lauantaina 21.5.2016 liiton paikallisyhdistyksen, Joensuun suomalais-ranskalaisen yhdistyksen toimesta. Liittokokous kokoontuu käsittelemään sääntömääräiset asiat puheenjohtajansa, Hämeenlinnan suomalais-ranskalaista yhdistystä edustavan FM Arja Kosken johdolla.

Lisäksi kokouspäivän ohjelmassa on yhteinen lounas Teatteriravintolassa, tutustuminen Joensuun kaupungintaloon, Joensuussa Ranskaa edustavan kunniakonsuli Outi Savonlahden tervehdys sekä Joensuun suomalais-ranskalaisen yhdistyksen puheenjohtajan Pirjo Passojan esittely paikallisyhdistyksen toiminnasta. Kokouspäivä päättyy juhlaillalliseen ravintola Kielossa. Sunnuntain ohjelmassa on retki Kolille kultakauden mestarien jalanjäljissä ihailemaan jylhiä maisemia.

Suomi–Ranska-yhdistysten liiton (ent. Suomi–Ranska-yhdistys, perustettu 1947) tehtävänä on edistää ja ylläpitää Ranskan, ranskalaisen kulttuurin ja ranskan kielen tuntemusta maassamme. Se on toiminut vuodesta 1996 valtakunnallisena Ranska-yhdistysten kattojärjestönä, johon kuuluu 27 ympäri maata vapaaehtoisvoimin ylläpidettyä jäsenyhdistystä, ”cercleä”. Liiton vanhin jäsenjärjestö on 125-vuotias Cercle franco-finlandais de Helsinki-Helsingfors. Liiton kokonaisjäsenmäärä on n. 3500 henkeä.

Joensuun suomalais-ranskalainen yhdistys on perustettu v. 1980. ja siinä on viitisenkymmentä jäsentä. Yhdistyksen eräs näkyvimmistä toimintamuodoista on jokakeväinen ranskalainen elokuvaviikko, joka järjestettiin jo 11. kerran kuluneena keväänä Joensuussa. Lisäksi yhdistys järjestää esitelmätilaisuuksia ja vaalii ranskalaista gastronomiaa. Se toimii myös aktiivisesti puolustaen ranskan kielen asemaa kouluopetuksessa Joensuussa.

Pe 12.08.2016
Bonjour!

Tervetuloa tapahtumiimme mukaan!

Pe 02.09.2016

Bonjour!

Syksyy saapuu vauhdilla ja ranskalaista kulttuuria on tarjolla Joensuun keskustan tämänviikkoisen italialais- ranskalaisen markkinahumun lisäksi.

Tule mukaamme viihtymään!
Soyez les bienvenus!

Ke 02.11.2016
Joensuun Kansainväliset Ystävyysmessut Iso Myyssä 12.11.2016

Joensuun Kansainväliset Ystävyysmessut järjestetään lauantaina 12.11.2016 Iso Myyn kauppakeskuksessa. Vuosittain – nyt jo 28. kerta - järjestettävät messut ovat eri maiden ystävyysseurojen ja muiden kansainvälisten järjestöjen yhteisponnistus. Messujen päätarkoituksena on jakaa kansainvälisyyden ja monikulttuurisuuden iloa sekä tarjota mahdollisuus tutustua eri kulttuureihin herkullisten leivonnaisten, ruokien ja tuotteiden kautta.

Joensuun suomalais-ranskalaisen yhdistyksen osastolla tarjolla ranskalaisia leivonnaisia: pissaladièreja, kerjäläismunkkien torttuja ja omenatorttuja.

Bienvenue –Tervetuloa

To 01.12.2016

Bonjour!

Tule mukaamme viihtymään!
Soyez les bienvenus!

To 22.12.2016

Toivotamme kaikille Rauhallista Joulua ja Onnellista Vuotta 2017

Nous souhaitons à toutes et à tous un Joyeux Noël et une très Bonne Année 2017

Ranskalaisten ja suomalaisten kohtaamispaikka
Ranskalainen syksy
Opetusministeriö
Suomi-Ranska yhdistysten liitto

Facebook